Siguranță și suport în trafic

iTrack este mai mult decât monitorizare prin GPS.

Dezvoltarea aplicației urmărește îndeaproape cerințele clienților și circumstanțele pieței. Știm că operatorii de flote comerciale sunt într-o continuă căutare de modalități prin care să-și îmbunătățească controlul asupra acestora, o țintă de primă importanță fiind siguranța șoferilor și a vehiculelor. Statisticile din ultimii ani arată că mai mult de 70% dintre toate accidentele rutiere sunt cauzate de factorul uman. Comportamentul la volan joacă un rol esențial în implementarea și menținerea unor standarde de siguranță rutieră.

iTrack oferă clienților săi una dintre puținele soluții de siguranță și suport în trafic pentru șofer și vehicul din piață, soluție bazată pe managementul comportamentului șoferului. Cunoscând modul în care se comportă în trafic conducătorii auto pe care îi supervizează, managerul de flotă poate identifica la timp potențialele pericole la care aceștia se expun. Beneficiind de capabilitățile deosebite ale echipamentului GPS (procesare date și generare scoring-uri și statistici în timp real), managerul de flotă poate interveni la timp pentru a preveni posibile accidente. El poate asigura un ciclu al prevenției prin inițierea și derularea unor programe și acțiuni de educare și training pentru creșterea scorului de siguranță al flotei. Pot fi astfel înlăturate comportamentele riscante prin configurarea și îmbunătățirea, pe termen lung, a stilului corect de condus.

Aplicația generează statistici și analize pe principii atent alese și aplicate. Pe baza acestora sunt definite și monitorizate profile ale șoferilor, utilizate atât la clasificarea acestora pe categorii de risc cât și la evidențierea trendului de evoluție a scorului de siguranță al flotei.

Un stil de condus corespunzător poate determina, pe lângă economia de combustibil, o creștere a duratei de viață a pieselor auto cu până la 60%. Însă iTrack poate mai mult: calculează în permanență, pe lângă scoring-ul de siguranță, un scoring de eficiență a condusului, analizând prin diverși algoritmi gradul de economie și componenta ecologică a deplasărilor efectuate (considerând ca relevante aspecte precum consumul de carburant, uzura pieselor, emisiile  de COetc.). Se stimulează astfel o ținută de drum economică și prietenoasă cu mediul.

Este extraordinar faptul că echipamentele pot oferi feedback în timp real, atenționând șoferul în legătură cu intervalul de risc sau ineficiență. Managerul de flotă poate miza astfel pe un asistent competent și eficace.

Cu iTrack siguranța și suportul în trafic devin elemente solide ale managementului performant al flotei organizației.

 iTrack vă urmează oriunde v-ați afla!