Blog

Managementul flotei și soluția telematică

Cum optimizăm managementul flotei

În situația în care aveți o flotă în exploatare, fie că sunt 10, 100 sau 10.000 de vehicule, aveți nevoie de o soluție telematică care să vă asiste în managementul performant al flotei dvs. Această soluție telematică inovativă bazată pe tehnologia modernă vă poate transforma radical modul în care efectuați managementul flotei, rezultând reduceri semnificative de costuri, creșterea productivității și alte îmbunătățiri operaționale.

Spre exemplificare, în cazul flotelor de vehicule comerciale ușoare care utilizează sisteme telematice, un studiu „Frost & Sullivan”, companie globală pentru analiza și studiul pieței, a reflectat următoarele:

  • Creșterea productivității: 10-15%
  • Creșterea ratei de utilizare vehicule: 15-20%
  • Reduceri semnificative la consum carburant, mers în gol cu motor pornit, rulaje și program prelungit:GPS_Savings

 Totodată, companiile aflate în acest studiu au reflectat reducerea timpului mediu de lucru cu circa  30 minute în fiecare zi.

 Mai mult decât atât, utilizând soluțiile telematice puteți să:

  • Îmbunătățiți comportamentul șoferilor, prin evaluarea vitezelor, accelerărilor și frânărilor bruște sau alte manevre periculoase în trafic
  • Reduceți poluarea și emisiile de gaze poluante cu efect de seră
  • Optimizați rutele, îmbunătățiți serviciile către clienți și timpii de livrare
  • Creșteți veniturile prin oferirea de noi servicii cu același număr de șoferi și vehicule
  • Obțineți un avantaj competitiv prin eficientizarea activității.

Când este corect implementată, costurile soluției telematice sunt total amortizate în câteva luni de utilizare, transformându-se dintr-o cheltuială într-o investiție de succes. Cheia o reprezintă alegerea corectă a soluției telematice care să îndeplinească obiectivele companiei și cerințele flotei dvs.

„Big data” vă asigură controlulbigdata

Valoarea reală a soluției telematice corecte nu constă numai în colectarea unui volum mare de date privind locațiile și utilizarea vehiculelor din flota companiei. Totodată, trebuie utilizate datele pentru corectarea comportamentului șoferilor, reducerea costurilor și creșterea productivității. Astfel, un sistem telematic este performant când are capabilități de raportare robuste și vă oferă o imagine globală a performanței flotei. Aceste rapoarte facilitează analizele sintetice și luarea deciziilor corecte de business. Spre exemplificare, să aveți capabilitatea de a obține:

  • Rapoarte structurate la nivel de vehicul, grup definit sau întreaga flotă
  • Rapoarte structurate pe intervale de timp predefinite sau configurabile
  • Integrarea în aplicație a unor module specifice de management flotă (evidențe utilizatori, expirări de orice fel, evidențe cheltuieli etc.) și crearea de alerte specifice.

Managementul flotei „transformat”

Conform analizelor efectuate de Frost & Sullivan, costurile cu carburanții și salariile șoferilor reprezintă mai mult de jumătate din costurile operaționale ale unei flote, la care se adăugă mentenanța, reparațiile, asigurările și alte taxe. Acum, stabiliți-vă ca obiective să reduceți costurile cu carburanții cu până la 15% și costurile cu orele suplimentare cu 10-15%. Apoi, după ce ați atins aceste obiective, continuați cu optimizarea utilizării vehiculelor și creșterea productivității. Care ar fi impactul direct în profitul companiei?

Numai cu ajutorul soluției telematice performante, flotele reușesc să atingă aceste obiective și să-l mențină zi de zi. Pentru a beneficia de o astfel de soluție, contactați-ne acum și vă vom oferi exact ceea ce aveți nevoie pentru cerințele dvs.

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.