iTrack oferă clienților săi una dintre puținele soluții de siguranță și suport în trafic pentru șofer și vehicul din piață, soluție bazată pe managementul comportamentului șoferului. Beneficiind de capabilitățile echipamentului GPS (procesare date și generare statistici în timp real), managerul de flotă poate interveni la timp pentru a preveni posibile accidente. Mai mult decât atât, poate asigura un ciclu al prevenției prin inițierea și derularea unor programe și acțiuni de educare și training cu finalitate pozitivă – creșterea scorului general de siguranță al flotei.

iTrack calculează, pe lângă scoring-ul de siguranță, un scoring de eficiență a condusului, analizând prin algoritmi performanți economicitatea și componenta ecologică a deplasărilor efectuate (considerând ca relevante aspecte precum consumul de carburant, uzura pieselor, emisiile de CO2 etc.)

Administrarea eficientă a riscurilor asociate comportamentului agresiv la volan determină și o reducere a costurilor operaționale. Un stil de condus corespunzător poate determina, pe lângă economia de combustibil, o creștere a duratei de viață a pieselor auto cu până la 60%.

Echipamentele pot oferi feedback în timp real, atenționând șoferul în legătură cu intervalul de risc sau ineficiență. Managerul de flotă mizează pe un asistent competent și eficace: feedback-ul se constituie în timp într-o acțiune de coaching, iar în situațiile critice șoferul beneficiază de un timp de reacție suplimentar.

Cu iTrack siguranța și suportul în trafic devin elemente ale managementului performant al resurselor mobile ale organizației.

Solicită o ofertă