Blog

Am marfă, caut transport

Brasov, 02.05.2013

În cadrul campaniei pentru un transport civilizat, revista Ziua Cargo a organizat conferința „Am marfă, caut transport”.

Au avut loc discuții serioase, dinamice, cu multe intervenții din sală. S-a degajat o concluzie: sunt foarte multe probleme în domeniul transporturilor datorită reglementării voit haotice sau a lipsei de reglementare, atitudinii autorităților,  lipsei de unitate în cadrul breslei, lipsei de educație și pregătire profesională.

Cei șase participanți din partea celor ce caută transport (firme cu necesități logistice deosebite, implicând import, export, depozitare, transporturi complexe ca grupaj, destinații și termene de timp) au prezentat cerințe cărora firmele de transport, pentru a le putea face față, au nevoie de un adevărat standard de performanță (atestate, licențieri, forța parcului auto, capacități de management, sisteme de calitate etc.). De asemenea, casele de transport, ca intermediare între cei ce caută și cei ce oferă transport, ridică și ele constant ștacheta (standarde de siguranță, traseabilitate,  securitatea în tranzit). Apariția unor sisteme de asociere a transportatorilor și distribuitorilor duc la situații de transport și logistică din ce în ce mai complexe și greu de gestionat.

S-a pus un accent deosebit pe problematicile vizând securitatea în tranzit și, legat de acestea, de impactul factorului uman (șoferul), în legătură cu care s-a constatat necesitatea pregătirii continue, ca element esențial în efortul de remediere a deficiențelor de pregătire profesională (nu mai există școli profesionale, atestatele și avizele se obțin pe bani). Există o mare tensiune în interiorul breslei, s-a conștientizat necesitatea unității care să le dea tuturor forța necesară impunerii  propriilor doleanțe privitoare la o activitate de tranport corect și transparent reglementată.

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.