Blog

Schimb de generație în transporturi

Cluj, 27.04.2013, conferința Tranzit

Aproape 350 de profesioniști din domeniul transporturilor, logisticii, distribuției, dar și furnizori de autovehicule, anvelope, motorină, softuri, precum și finanțatori și firme de recuperare de TVA au participat la conferința Tranzit „Schimb de generație în transporturi”.

Participanții la conferință au avut în agendă discuții și prezentări axate pe două teme mari: eficientizarea costurilor (combustibil, anvelope, taxe, impactul legislației europene asupra cheltuielilor de transport) și eficientizarea managementului (firma de familie vs. multinațională, patron vs. manager profesionist).

Creșterea costurilor, datorată introducerii unor noi sisteme de taxare a drumurilor în Ungaria și Franta, duce la creșterea facturii către clienții finali, care presează permanent pentru prețuri mai mici.

Un subiect extrem de interesant, care a dat și numele conferinței, a fost cel legat de schimbul de generații în transport. Managerii care conduc actualmente marile firme de transport și care reprezintă, practic, istoria lui din ultimii 20 de ani se pregătesc să „predea ștafeta” celor mai tineri din familie sau unor persoane de încredere pe care le-au format de-a lungul timpului. S-a discutat intens și depre alternativa unui management prestat de profesioniști în domeniu, luându-se în considerare mediul din ce în ce mai complex și integrat a lanțului de aprovizionare din care fac parte și transportatorii.

Producătorii de vehicule (cap tractor) tind să devină integratori de tehnologii și servicii adiacente utilizării vehicului de către client: economia de combustibil se realizează prin configurări speciale și aplicații de securizare și eficientizare a șofatului (asistență prin Mobileye – menținerea distanței, i-See – învățarea traseului). La acestea se adaugă cursurile ținute de drive traineri prin care producătorul se asigură că vehiculul este corect folosit pentru a da maxim de performanță și a evita uzurile premature. Costurile acestor tehnologii și servicii sunt încă mari, dar se estimează că economiile obținute prin implementarea lor sunt suficient de consistente pentru a le acoperi.

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.