Blog

Optimizarea activității resurselor mobile

Urmărirea, monitorizarea și managementul ce pot fi realizate cu ajutorul soluțiilor telematice de gestiune  ating un vârf al utilității și eficienței atunci când sunt integrate corect și complet într-o soluție de planificare și optimizare a întregii activități  ce implică resursele mobile ale  organizației. Operațiunile de logistică pot fi privite dintr-o dublă perspectivă: cea a încărcării și cea rutării.

Ambalarea în cutii, ambalarea pe paleți, dispunerea încărcăturilor în containere și remorci sunt procese ce pot fi îmbunătățite printr-un calcul privind aranjarea optimă la încărcarea oricarui tip de palet sau unități de transport. Cerințele clientului și destinația sunt încorporate în procesul de încărcare.

Soluțiile de rutare și dispecerizare sunt folosite în planificarea strategică, tactică și operațională a activităților de ridicare și livrare, transport național și internațional, transport în containere, cisterne și de marfuri vrac.

Organizarea optimă a proceselor de planificare a resurselor necesită crearea unui program de lucru bine echilibrat pentru angajații mobili. Planificarea forței de muncă va lua în considerare criterii complexe:

  • informații actualizate despre toate activitățile finalizate, curente și programate
  • specializare, competențele și agenda angajaților
  • starea și locația vehiculelor
  • instrumentele și materialele necesare îndeplinirii sarcinilor de lucru

Integrarea cu soluții ERP, TMS, WMS, CRM și cu sisteme de comunicații mobile completează taboul planificării cu informații și funcționalități prin care impactul optimizării se transmite la toate nivelele organizației. Pot fi , astfel, dezvoltate și inserate soluții de anticipare a comenzilor, gestionarea stocurilor, planificarea producției și proiectelor. Se obține, în cele din urmă, o imagine instantanee a stării de fapt a planificării printr-o analiză continuă planificat vs. realizat.

Dificultatea armonizării proceselor și evenimentelor specifice fiecărei organizații în parte induce nevoia consultanței ce poate fi oferită de profesioniști ai planificării care să sprijine identificarea soluției celei mai potrivite de organizare a operațiunilor de business.

Prin transferul unor cunoștințe de specialitate, specifice fiecărei industrii, sunt maximizate efectele unei implementări profesioniste, care ia în calcul programe de training și suport prin care clientul este menținut activ într-o relație dinamică cu furnizorul de soluțiilor de optimizare.

Susținem, pe baza experienței acumulate în proiecte de mare anvergură, că parteneriatul dintre furnizorii de soluții telematice și profesioniștii planificării este unul extrem de benefic pentru client.

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.