Blog

Schimbările din ultimii 10 ani domeniul tehnologic și legislativ, dar și al pieței auto și al sistemului economic global au produs multe transformări și în domeniul managementului flotei auto. Mai jos sunt prezentate principalele schimbări care și-au făcut simțită prezența în ultimul deceniu:

1. Subcontractarea sau outsourcing-ul ca alternativă a deținerii unei flote auto reprezintă una dintre schimbările definitorii din ultimii 10 ani. Această soluție prezintă și dezavantaje și riscuri, precum pierderea dreptului de acces la date importante sau la un istoric al mentenanței.
2. În anii precedenți, managerii flotelor nu acordau o atenție prea sporită analizării nivelului de consum sau de uzură a automobilelor pentru a se asigura de optimizarea completă a traseelor. Scăderea creșterii economice din ultimii ani, creșterea prețurilor și alte asemenea transformări au determinat schimbarea abordării lor, administrând mai bine vehiculele, echipamentele și făcând eforturi de reducere a costurilor și a emisiilor de CO2.
3. O abordare verde. În ultimul deceniu a avut loc o schimbare de gândireîn ceea ce privește relaționarea cu mediul înconjurător și rolul și responsabilitatea indivizilor în reducerea emisiilor. Manageriii de flotă au ales în ultimul timp automobile care consumă mai puțin sau hibride, atât pentru a se încadra în politicile de mediu, cât și în politicile de responsabilitate socială urmate de cât mai multe corporații.
4. Prețul per barilul de combustibil a crescut extrem de mult în ultimul deceniu, determinând managerii flotelor să lupte pentru menținerea controlului asupra bugetelor. Implicit, pentru reducerea bugetului alocat combustibilului, sunt încurajate training-urile și alte forme de promovare a condusului economic adresate șoferilor.
5. Promovarea siguranței la locul de muncă a fost dintotdeauna o prioritate pentru managerii flotelor, însă în contextul actual, angajatorii trebuie să fie foarte vigilenți în ceea ce privește responsabilitățile legale pe care și le asumă având în subordine șoferi care conduc mașinile în interes de serviciu.
6. Conectarea la tehnologie de care se bucură acum autovehiculele, fie că ne referim la GPS-uri, dispecerate, device-uri care ajută șoferii la condusul în siguranță, supravegherea video sau la nelipsitul smartphone, este nelipsită și va continua să ia amploare. Una dintre cele mai mari atenționări cu privire la utilizarea device-urilor este legată de supraîncărcarea cu informații și elemente care distrag șoferul de la drum.

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.