Blog

Managementul resurselor mobile: un punct de vedere

Orice organizație care se respectă are definite o viziune, o misiune și valorile care o ghidează în împlinirea misiunii. Și are și un scop: profitul. Care trebuie maximizat, actualmente, în condiții de criză, adică reducând drastic cheltuielile. Sarcină imposibilă? Nu și pentru un management holistic, care consideră resursele, activitatea și mediul ca un tot ce trebuie să funcționeze unitar.

Un element important al organizației zilelor noastre îl constituie resursele mobile: oameni, vehicule, echipamente, utilaje a căror activitate presupune deplasarea și schimbarea locației. Dinamismul acestora reclamă capacitatea unei urmăriri constante, fără de care sunt scăpate de sub control aspecte importante ale activității lor.

Ce ar trebui să aibă în vedere un management performant al resurselor mobile?

Vehicule, echipamente și utilaje sunt deservite de oameni și efectuează deplasări, staționează, desfășoară activități în diverse locații, sunt subiectul unor evenimente, trebuiesc întreținute, administrate, utilizate eficient. Un manager responsabil își dorește să urmărească atent regimul de funcționare, istoricul activităților, regimul de utilizare. Într-un cuvânt, în raport cu mobilitatea, are nevoie de trasabilitate: monitorizare și înregistrări ale activității, evenimentelor, utilizării, funcționării. Trebuie să se afle, într-un fel, peste tot lângă flota pe care o administrează.

Un sistem puternic de gestiune a resurselor mobile prin GPS oferă instrumente și soluții adecvate unui management performant al acestora, într-un ciclu continuu al celor patru trepte ale unei monitorizări eficiente: vizualizare, analiză, optimizare, personalizare. Astfel:

  • permite vizualizarea stării de fapt curente, citind și afișând în permanență date semnificative
  • oferă agregări ale acestor date și informații în analize și activități complexe: sinteze, evidențe, avertizări, statistici, evaluări cu impact în supervizare, instruire, suport, asistență, control.
  • asigură optimizarea activității prin eficientizarea administrării și susținerea unor trasee și fluxuri de lucru cu efect imediat în creșterea eficacității și productivității
  • pune la dispoziție informații și funcționalități ce pot fi configurate în soluții personalizate, pe baza cărora pot fi îmbunătățite, rescrise sau fundamentate proceduri și politici care reflectă și întăresc specificul activității organizației.

Forța și eficacitatea soluțiilor propuse rezidă în capacitatea lor de a genera și susține abordări, mentalități și forme de activitate corecte, direct legate de realitatea de pe teren. Accentul este pus pe prevenție, ca cea mai buna soluție la orice potențială problemă, prevenție realizată prin evaluare, instruire și suport permanent.

O provocare importantă cu care se confruntă azi dezvoltatorii de aplicații de management al resurselor mobile este dinamismul schimbărilor tehnologice. Trebuiesc integrate permanent, în soluțiile existente, echipamente și tehnologii noi prin care să poată fi gestionate necesități nou apărute. Un produs performant presupune inovație permanentă, accesibilă doar celor care adaugă competenței pasiunea, angajându-se constant în efortul de cercetare și dezvoltare prin care asigură traducerea celor mai noi tehnologii în succes pentru parteneri.

Exista și în România echipe de profesioniști dedicați dezvoltării inovative a managementului resurselor mobile. Prin aplicațiile pe care le oferă sunt capabile să le ofere partenerilor servicii de calitate superioară, prin care aceștia să realizeze eficientizarea mobilității.

Recomandăm –  cu deplină aplicație –  tuturor managerilor de resurse mobile să fie prezenți peste tot lângă acestea.

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.